Brancinov pate s pehtranom
A+ A-
Kaj narediti s pečenim ribjim filejem, ki nam ostane?
Ana Šušteršič iz Hiše kulinarike Jezeršek nam tokrat predlaga brancinov pate s pehtranom, ki lahko po domače rečemo kar ribji namaz.
Sestavine
- brancinov oziroma ribji file, ki nam ostane in ga nočemo zavreči
- polnomastna skuta ali smetanov sirček
- na drobno narezan pehtran ali poljubno zelišče
- limonov ali limetin sok
- sol in sveže mlet poper
Priprava
1. Pečenemu ribjemu fileju odstranimo kožo In ga na drobno nasekljemo ali damo v multipraktik.
2. Dodamo skuto, smetanov sirček in preostale sestavine.
3. Vse skupaj dobro premešamo.
Kako namaz postrežemo?
Namaz postrežemo s popečenimi kruhki, svežimi zelišči in poletno zelenjavo z domačega vrta, kot so bučke, redkvica, češnjev paradižnik, mlad korenček ...
Anin predlog iz prve roke: Če nam je ostalo kaj fižola, namesto skute ali smetanovega sirčka za namaz uporabimo tudi tega.
Količine prilagodimo količini ribjega fileja: uporabite toliko skute ali smetanovega sirčka, kolikor imate ribjega fileja.
Preverite še: Fokača z rožmarinom
Datum Objave: 10.7.2017 ob 12:07