Odprta Kuhinja

Jaffa kroglice z bogatim okusom po pomaranči in čokoladi

Jaffa kroglice z bogatim okusom po pomaranči in čokoladi (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Če dodamo še sočnost in ravno prav čvrsto teksturo, je jasno, da bodo na pikniku pošle hitreje kot stričeva zaloga šal.

Jaffa kroglice

  • 300 g maslenih piškotov
  • 100–150 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • lupinica 1 bio pomaranče
  • 3 žlice marelične marmelade
  • 70 g temne čokolade
  • kakav v prahu

Priprava

  1. Maslene piškote fino zmeljemo ali zdrobimo.
  2. Čokolado stopimo in jo zmešamo z zdrobljenimi piškoti, pomarančno lupinico in marmelado.
  3. Postopoma dodajamo pomarančni sok, da dobimo maso, ki ne razpada.
  4. Oblikujemo enako velike kroglice, ki jih nato povaljamo v kakavu.
  5. Kroglice sestavimo v piramido in jo postavimo na ogled.

Priporočamo še: Feta svaljki: ekspresno kosilo za takrat, ko se nam zares mudi (VIDEO)

Datum Objave: 27.4.2024 ob 06:04

Več iz te teme:

jaffa kroglicesladicehitre sladice

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.